Kom glad, kære kloge udlændinge

Staten bønfalder udlændinge om at komme til Danmark med deres familie i en ny kampagne. Men tilbuddet gælder ikke hvem som helst. Det er højtuddannede vidensmedarbejdere, der inviteres. Og jobbet skal de skaffe, før de krydser den danske grænse.

"Danmark er et af verdens mest innovative lande. Vi har tusindvis af kilometer badestrand og næsten ingen kriminalitet."

Sådan lyder nogle af argumenterne i en ny charmeoffensiven, Erhvervsministeriet kører for at overbevise udenlandske IT-eksperter, biotek-kyndige og andre højtuddannede fagfolk om, at Danmark er værd at emigrere til.

IT-brancheforeningen i Danmark krydser fingre for, at kampagnen vil batte.

En dugfrisk undersøgelse blandt foreningens 700 medlemmer viser nemlig, at 23 procent af IT-virksomhederne har opgaver, som de må opgive at løse på grund af mangel på den rette arbejdskraft.

Samtidig vælger en del danske højtuddannede at gøre karriere i udlandet.

Direktør i IT-brancheforeningen, Jakob Lyngsø, hilser derfor charmeoffensiven velkommen.

- Den vil nok primært have en reklameværdi for Danmark som et højteknologisk land. Det er ikke sådan, at jeg tror, at flere tusinde eksperter vil stå i kø i lufthavnen. Men det er rigtigt, at vi manifesterer os i koret internationalt, siger Jakob Lyngsø.

Han påpeger, at det også kræver en ekstra indsats at tiltrække eksperter til et ikke-engelsksproget land.

Million-investering

Økonomi- og Erhvervsministeriet har udviklet og lanceret sitet workindenmark.dk om landets fortræffeligheder og med fakta om levevilkårene. I det internationale naturvidenskabelige tidsskrift Nature optræder videnskabsminister Helge Sander i et helsides indlæg (pdf-fil) med overskriften "Welcome to Denmark".

Erhvervsministeriets projektleder bag workindenmark.dk, konsulent Birte Ougaard, oplyser, at informationsindsatsen for Danmark er en investering i omegnen af et par millioner kroner.

- Årsagen til kampagnen er, at danske virksomheder har brug for højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Vi er i skarp konkurrence med andre lande om dygtige vidensmedarbejdere, så derfor må vi gøre noget for at gøre opmærksom på Danmark, siger Birte Ougaard.

Udlændinge kan gøde innovation

En tidligere undersøgelse blandt udlændinge, der har valgt at gøre karriere i Danmark, viste blandt andet, at vejen hertil var snørklet og besværlig. Derimod var der tilfredshed med det nye hjemland, når de først var kommet hertil og faldet til.

Hvordan effekten bliver af kom-til-Danmark-kampagnen, er endnu uvist. Men i Erhvervsministeriet håber man, at det vil tiltrække mange kloge hoveder.

- Vi kan ikke skaffe al arbejdskraft selv, og vi vil foregribe endnu større flaskehalse. Danmark har også brug for udenlandsk arbejdskraft til at bidrage med fornyelse, inspiration og innovation, forklarer Birte Ougaard.

Relevante links om Danmark for udlændinge:
workindenmark.dk
settingup.dk
http://www.ciriusonline.dk/eng/?Id=421" target="_new">Ciriusonline.dk
denmark.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere